Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Ano, je tomu tak.

Popsaný stav ale není náhoda, taková byla přece strategie po roce 89. Bohužel ne naše - stále nejsme "svéprávní", rozhodují o nás jiní a jinde. My jsme tenkrát jen hloupě přihlíželi a za listopadový převrat jsme platili, aniž jsme sami věděli, čím se tak děje.

Jednak šlo o trhy, své i zahraniční jsme sami dobrovolně vyklidili a otevřeli našim "nezištným přátelům". A potom jsme se takto také sami zbavili své nezávislosti, samostatnosti - kdykoliv bychom si začali nějak "vyskakovat", tak stačí na hranicích zablokovat např. dovoz brambor, ...... a pod. a hned budeme zase jako beránci .....

Takže nakonec je otázkou, jestli by nám naše potravinová soběstačnost byla vůbec případně povolená .....???

:-)

0 0
možnosti
Foto

Za komunistů byla jedna definice socialismu:

Jedná se o společensko-politické zřízení, které se dokáže rázně a energicky vypořádat s problémy, které by v jiném systému nevznikly.

Často na to vzpomínám v posledních 26 letech, kdy se dosud všechny vlády vešly do této definice.

2 0
možnosti
AR

Soukromí rolníci se snaží o pěstování toho co našinci potřebují. Ovšem mnoho zemědělských družstev se zaměřilo na pěstování toho z čeho je bohatý zisk, např. řepky na olej nebo hektary pole pronajali pro výroku sluneční energie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,28
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik