Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V této republice se v politice nikdy neděje nic jen tak.

Jestli vznikla nějaká legislativní úprava, která "umožnila vyvádět peníze z firmy", tak to zjevně byl už od jejich tvůrců velice dobře promyšlený záměr a účelové provedení. Protože pokud by něco takového vzniklo nedopatřením, jako nějaký "legislativní paskvil" poškozující stát, tak by to svědčilo o naprosté nekompetentnosti tehdejšího ministra financí a všech ostatních, kteří se kolem správy financí točili (a není jich málo). Jelikož se ale nikdo z nich tenkrát, ani potom, neozval, tak to jen potvrzuje skutečnost, kterou jsem uvedl.

Tuto zákonnou možnost prý využilo na 500 firem a Babiš byl mezi nimi.

Po celá léta to nikomu nevadilo a vše bylo košér. A také dnes se z těch 500 firem propírá jen jediná a jedna osoba (v Událostech na ČT24 jsem zaslechl pana Valentu ze Synotu, jak opatrně potichu přiznal, že "takto vytáhl podstatně větší balík" než Babiš a nikoho to netrápí, žádná štvanice na jeho osobu ....).

Nyní, když tzv. tradiční strany jsou úplně v "p.....", se zřejmě hodí už cokoliv a nezbývá jim než hrát "vabank". Co kdyby to přece jen náhodou vyšlo.

O těch, co předmětnou právní úpravu využili, je možné polemizovat v rovině etické (jenže co to etika v podnikání, kdy jde o přežití, a ve věci daní je, že ano?)

Ale o těch, kteří státní finance tenkrát spravovali a tento legislativní stav umožnili, nechali projít, nezabránili tomu (ani potom), by se mělo jednat v rovině trestně právní pro vědomé a cílené poškozování, okrádání republiky ..... .

:-)

2 1
možnosti

Věci které vyslovují poslanci vůči ministru Babišovi nespadla samy sebou z čistého nebe. Určitě nějaké doklady k tomu mají. Pozoruju, že pan ministr se od počátku kauzy Čapího hnízda zamotává sám do své vlastní pavučiny svou neschopností jasně a přehledně vysvětlit své problémy. Začínám mít dojem, že politické uskupení ANO vzniklo z podnětu pana ministra s cílem proniknout do vysoké politiky ve prospěch svých podnikatelských záměrů.

3 3
možnosti
Foto

Proboha - začínáte "mít dojem"? Vždyť od prvopočátku bylo jasné, že flek ministra financí spolu s vlastnictvím zhruba poloviny orné půdy a kvanta podniků je střet zájmů, který nemá v Evropě obdoby.. A teď má jeho "potíže" řešit jemu podřízený úřad? Víte, jak to dopadne?

4 1
možnosti

Ale tady přece vůbec nejde o jména - jde o princip. Parlamentní demokracie - cestou PS + opozice - nabývá dojmu, že i Vy osobně - jste byla poškozena. A to účelovými manipulacemi ke snížení daňového základu, kdy tyto příjmy měly zajistit opravu chodníku, nebo čehosi podobného. To se zřejmě nestalo a vejvar skončil v kapse jednotlivce. Tedy toto těleso ukládá osobě - které již dříve vyslovila svou důvěru, aby osoba doložila, že je nadále důvěryhodná ! Co je na tom k nepochopení ... !? Ruku na srdce, kdo podniká a je kontrolován - vždy se chyba objeví. (Jinak to není ani možné). Jde pouze o to, zda jde o běžný defekt ze "Zápalu boje" - Nebo o sofistikované praktiky, jak se stát nepochopitelně oblíbeným oligarchou ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

to blahoslavení A.B. je domácí úkol, nebo osobní aktivita???

5 2
možnosti

Kalousek se chová tak, jak se má opoziční poslanec v poslanecké sněmovně chovat, tzn. upozorňuje na přešlapy vládní koalice a členů vlády. Ať se Vám to líbí nebo nelíbí, má k tomu mandát od svých voličů. Tak totiž funguje demokracie.

6 4
možnosti

Kalousek by měl obhajovat své kroky, které ho vedly k úpravě zákonů a které tuto optimalizaci umožnily. Nevšiml jsem si, že by poslanci dobrovolně platili daně z náhrad, které nečerpají na dané účely, ale používají je ke koupi nemovitostí. Prostě se chovají dle zákona, stejně jako Babiš.

5 2
možnosti

....paní poslankyně .... nechci být vážně neuctivý, ale vzhledem k tomu, že nejsem ani poslanec, ani diplomat, ani zaměstnanec ANOFERTU mohu i teď alespoň na chvilku užít svobodu slova a na rovinu prohlásit: ,,NEDĚLEJTE Z NÁS LASKAVĚ VOLY"!

7 4
možnosti
Foto

Hájíte člověka, jehož koeficient mravnosti se limitně blíží nule. Jste o napsaném přesvědčena, když se v noci probudíte a přemýšlíte?

Chápu, že za situace, kdy každý může být panem předsedou vyhozen kdykoli a odkudkoli, je situace choulostivá, nicméně je opravdu nutné psát tuto nesmyslnou apologezi. Nebo jset dostala úkol?

8 3
možnosti

Babiš není můj kůň, ale plané podezírání je k ničemu. Je potřeba ukázat, kde autorka nemá pravdu.

2 0
možnosti

Teď byste měla objasnit, proč Babiš odmítl podezření vysvětlit, jinak je to další díl ze seriálu "Trapná obhajoba pana šéfa, který by nic ošklivého dozajista neudělal..."

7 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS