Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud někdo neumí využít

své bohatství, tak je neschopný i když se vymlouvá, že to neumí.

Nejhorší je, když je to stát, který propouští zkušené důlní horníky, má k těžbě odbornou vysokou školu a ještě živí spoustu výzkumných center.

Přitom není problém při zvýšeném výběru daní, uhradit náklady průzkumu a financovat otevření dolu a potřebných technologií přes státní firmy tak, aby státu zůstaly veškeré zisky z Lithia a mohl splatit dluhy a zvýšit životní podmínky občanů.

Urychlené podepsání Memoranda o porozumění ministrem ČSSD, kterým se potvrzují budoucí nároky australského investora těsně před volbami, tedy před ukončením působnosti této vlády a nástupem nové vlády, která by o těžbě Lithia měla rozhodnout, vystává mnoho otazníků, zejména jakou roli v tom hrají politici ČSSD a zda se nejedná o další tunel na občany České republiky.

Že je to průšvih především pro ČSSD je logické a je otázkou, zda se ČSSD v těchto volbách vůbec dostane nad 5%, aby se dostala do sněmovny.

Karma!

0 0
možnosti

Komunisti darovali bohatství naší republiky do Sovětského svazu a naši současní sociální demokraté s ministrem průmyslu Havlíčkem to naše bohatství rozdávají znovu za své osobní provize!

Vládnoucí politici rozdávají peníze cizím firmám za osobní provize a naše podnikatele berou na hůl!

Kdy konečně ukončíme ožebračování našich občanů?

:-)

0 0
možnosti

Dobrodinec Babiš se o nás stará líp jak komouši, on chce být jediný majitel strany, vlády, firmozemě a spravedlivě nám rozdávat tu skývu chleba, jen co si na ni po robotě stoupneme do fronty.

Takové jednoduché shrnutí:

http://www.velekmotr.info/

P.S.: Některým bohužel stačí jen: "Chcete koblihu, bude líp, zatočíme, všeci kradnů, Kalousek, účelovka." Par slov, víc neslyší a přesto mají jasno, fakta, ale jděte, kdo by o ně stál. Blahoslavení slabí duchem, neb nevědí čeho činí, jak strašlivě bolestivé by bylo jejich prozření.

2 2
možnosti

Tak bolestné bude Vaše prozření, až Babišovo ANO vyhraje volby!

0 0
možnosti

Hospodaření státu je skutečně diskutabilní, což je dokázáno, výjimky potvrzují pravidlo (s tím souvisí i ochota našich politiků a úředníků "prodat třeba i vlastní mámu, jen když z toho bude něco do kapsy").

Ale proč rozdávat naše přírodní bohatství a zisky z něj plynoucí do zahraničí?

Ať se zhodnocování a obchody odehrávají u nás doma, ať bohatnou naši lidé a firmy, ať se daní u nás, a ne vyvádět zisky mimo republiku a připravovat se tak o daně.

Babiš bohatne a závistivci se mohou potrhat vztekem, ale hospodaří především doma, zaměstnává lidi a odvádí daně ..... . To, jak ke svému dnešnímu majetku přišel, je v režii těch, kteří po něm dnes jedou "jak slepice po flusu".

:-)

2 1
možnosti
Foto

No on Babiš kromě toho, že zaměstnává lidi daň z příjmu moc neodvádí díky podvodným korunový dluhopisům a vydělává především díky dotacím. ostatně za 4 roky ve vládě se jeho odhadovaný majetek více než zdvojnásobil (dle časopisu Forbes)-to Vám není podezřelé?

2 1
možnosti

Vemi dobre zvolene tema. Jednoznacne karma.

1 0
možnosti
Foto

Přitom to krásně mohla těžit některá z divizí Agrofertu (samozřejmě napsaná na děti), když řepka teď už tolik neponese..... :-D

9 6
možnosti

Ten Váš komentář je sice slaboduchý a podněcuje závist,

myslím, že není potřeba plácat za každou cenu,

ale když už (teoreticky),

tak aspoň by bohatla česká firma a peníze by se danily a zůstávaly doma .....

:-)

4 3
možnosti
Foto

Pilný vystřídal Babiše a taky perlí. Stát jednoho dne přestane vyplácet důchody (takhle vypadá Lepší Česko) a lidi nad 65 let budou buď mít sami našetřeno bokem, anebo budou muset dál pracovat. Nezapomíná ani na obří skupinu zaměstnanců, kteří se živí rukama, nebo dělají práce, které budou muset ve vyšším věku opustit. "Určitě sedmdesátiletý člověk nebude řídit autobus, ale může sekat v parku trávu."

6 1
možnosti

Možná perlí, ale to neznamená, že se to nemůže stát. Něco jako v Cimrmanovi: "Důl je díra v zemi, tu přece nemůže nikdo vzít." A přesto, vzali. ;-D

3 0
možnosti

Babiš nepřekáží....?Za Babiše je tam snad Pilný,také s "hnutí" ANO,ostatní ministři jsou stejní.Vy to sepisujete ve stylu "Babiš je jediný a nenahraditelný,kdo muže zachánit lithium".....;-)Nedělejte ze sebe hloupou,tahle akce je opravdu jen dobrá k rospoutání hysterie a zakrytí vlastní špíny,které má Babiš na triku dost.Socani jsou tupci,že mu tak hloupě nahrávají na smeč,copak neví,že většina Čechu jsou nejen experti na Korán,ale také i na těžbu lithia...;-)

9 1
možnosti
Foto

Pokud jste si nevšiml, memorandum podepsal jeden jediný ministr chvíli před volbami, kdy je téměř nemožné takové rozhodnutí zvrátit. Jinak jsou takové akce ve světě spojeny se závazky investicí v dané zemi - Když chtěla třeba Japonská textilka postavit textilní továrnu v Anglii, měli předepsáno, že polovina strojního vybavení bude anglická a do tkalcovny zaměstnají horníky z právě rušených dolů. Když stejná firma stavěla podnik u nás, žádné takové podmínky neměla a ještě dostala státní podporu.

3 1
možnosti
Foto

Stát je nejhorší hospodář, protože když hospodaří špatně nenese žádné následky.

5 1
možnosti

Hlavně zákony musí podepsat tři instituce, odhlasovat, zatímco na prodej republiky stačí podpis jeden.

1 0
možnosti
Foto

Australská korporace European Metals Holdings Limited zatím vložila do přípravy těžby ithia 206 milionů korun. V dalších letech to bude mnohem více. Náklady na výstavbu dolu a zpracovatelské jednotky jsou 9,3 miliardy korun, Pokud vše půjde dobře, bude jej těžit v roce 2022. Která firma u nás je schopna vynaložit tolik prostředků jenom na přípravu.

6 3
možnosti
Foto

10 miliard je v kontextu třeba toho, kolik bude stát OKD úplný p.d. Podepisovat něco, bez jistoty jak to tam skončí třeba po ekologické stránce, na konci volebního období, po kterém už je téměř jisté, že žádné důležité ministerstvo mít nebudou je trošku podivné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik