Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J66o45s85e28f 18H47e58j34n52a

11. 10. 2017 13:34

!!!!!! Paní poslankyně, voni sou hlava!!;-O;-O;-O!!

2 0
možnosti
Foto

hm, a takhle přemýšlejí ti, co vedou stát.

2 0
možnosti

T62o84m96á98š 91M66a30r57e11k

11. 10. 2017 10:24

Čím dříve začne těžba, tím lépe. Nevíte, o čem mluvíte. Absolutně. Čili ideální text do rubriky Politická aréna...

5 0
možnosti
Foto

Paní autorka se zjevně s fyzikou na střední škole příliš nespřátelila. Historie vývoje "skladování elektrické energie" a souvisejících technologií také jen proběhla okolo ní, aniž by zanechala stop. Jinak by musela vidět, že o lithium je zájem "právě teď" a pravděpodobnost, že onen zájem vydrží delší dobu, je minimální.

Osobně mě děsí představa, že tato předvolební rétorika zvítězí a český úředník začne problém "lithium na Cínovci" řešit klasickou cestou.

4 0
možnosti

Neuvěřitelný blábol. Mustr? Babiš se svým výrokem o tunelu století a návaznými reakcemi dalších tzv. politiků. A je to příklad účelového lživého populismu v té nejhorší podobě. Krátce před volbami velice účinného. Stačí si chvilku zagooglovat na téma lithium a trochu logicky myslet. Především povolení k průzkumu bylo dotčené firmě dáno za ministra Drobila v roce 2010. Podívejte se dámo na vývoj ceny lithia na burze. Už to Vás plně usvědčuje ze lží. Čas hraje roli, nikoli že ne. Asi nevíte, že třeba v souvislosti s elektromobily, s nimiž je spjat vývoj ceny lithia na burze, existuje možnost jiných technologií, které cenu lithia vrátí na úroveň roku 2010. Třeba nanotechnologie spojená se zlatem, jež je 4-násobně efektivnější než baterie s lithiem. Nemluvě o možných dalších nových možných technologiích.

A rovněž doporučuji čtenáři výše uvedených lží autorky ověřit si, jak je to s běžnými postupy v jakémkoli případě těžení čehokoli - od a do zet. Od průzkumu až po těžbu.

Babiš, všichni politici, kteří na jeho výroky stran lithia naskočili se usvědčují sami. Ty výroky stejně jako výroky autorky mohou být vedeny jen ze dvou důvodů. Z nevědomosti a nebo vědomě - účelově. A nevím, co je horší - pro ně jako pro politiky.

6 1
možnosti

"Bude to dobrá investice a čím později ji uděláme, tím víc nám vynese." To myslíte vážně? Zájem o lithium je teď. Jste si jistá, že za 40 let se budou baterie stále vyrábět z lithia?

4 0
možnosti

Možná je dobré těžbu odkládat.

Ale možná, že za pár let bude většina akumulátorů založena na jiných materiálech a lithium bude vcelku nezajímavé.

4 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik