Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jasně! Na půdě se dají najít hotové poklady:-)))

0 0
možnosti
Foto

Pokud máte nějakou půdu, tak se o ni starejte. Pokud žádnou nevlastníte, tak těm co ji vlastní dejte pokoj. Oni ví lépe než vy, co s ní mají podniknout.

0 0
možnosti
JK

Kéž by to tak fungovalo !

1 0
možnosti
MP

Projížděl jsem vloni v létě z Prahy na Sedlčansko. Za mého mládí typická bramborářská oblast. Teď jsem neviděl bramborové pole ani jediné. Z většiny polí se staly pastviny pro dobytek. Komický byl pohled na křepenickou tvrz ( místo dožití lakomce Krčína ) obklopenou stovkami hnědých koz ( nebo kamerunských ovcí - z dálky si jsou podobné ). Vedle tvrze starý kravín s propadlou střechou. Takhle dobytek na pastvinách si hnojí jen sám pod sebou.

Opět srovnám s minulostí. Pokud se kravka vodila na pastvu, na noc opět šla do stáje. Podestýlalo se slámou z vysokostébelného obilí a ta se použitá vyvážela na pole jako hnůj. Krmení se dováželo z luk ( dobře drží vodu v krajině ) nebo vojtěškových polí ( zachytávají vzdušný dusík, takže jsou výbornou meziplodinou ). To je osvědčený systém, který byl ovšem náročný na lidskou práci, případně později na spotřebu pohonných hmot.

A teď mi povězte, jak můžeme konkurovat třeba Polsku, kde zůstalo mnohem více malých hospodářství, navíc ještě daňově zvýhodněných.

0 0
možnosti
Foto

začněte se snižováním objemu pěstované řepky.

Ale asi narazíte u svého šéfa.

0 1
možnosti
AL

Je to pěkné, ale stále se zapomíná, že nejhorší zločin proti půdě byla likvidace selského stavu v 50.letech. Nebýt toho, vyvíjelo by se zemědělské hospodaření mnohem přirozeněji a rozhodně by nevznikly zemědělské megafarmy, kdy operátor stroje dostane gps údaje o pozemku a popis, co tam má aplikovat, a majitele zajímá pouze zisk, který mu zemědělská divize holdingu přináší.

4 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik