Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zemědělské podnikatelské subjekty malé a střední velikosti jsou v celé Evropské unii základem zemědělství. Právě proto je dotační politika Evropské komise po roce 2020 zaměřena právě na podporu těchto zemědělců, a proto je počítáno s povinným zastropováním a degresivitou přímých plateb. Cílem je, aby dotace směřovaly k rozvoji hospodaření skutečných malých a středních zemědělců, a ne obřích agrárních holdingů. Asociace soukromého zemědělství dlouhodobě upozorňuje na nevyváženou a nezdravou strukturu zemědělství České republiky. Letošní sucho jen zvýraznilo, jak negativní dopad má hospodaření na velkých monokulturních lánech nejen na zadržování vody v půdě a krajině. Oproti zbytku Evropy jsme v situaci, kdy velké agrární koncerny využívají většinu zemědělské půdy. Realita v okolních státech je však diametrálně odlišná od té naší - vyjma Slovenska jasně převládají malé a střední zemědělské podniky.

1 0
možnosti
LC

Tahle vláda došla k závěru, že národ uživí kozičkáři. Ono by to šlo, ale to by muselo v zemědělství pracovat 30% práceschopného obyvatelstva jako v minulosti. Cena potravin prostě vylétne tak vysoko, že se vyplatí nákupy v Polsku i Pražákům.

2 4
možnosti
Foto

V Polsku pracuje v zemědělství cca 10% práceschopného obyvatelstva a stačí to i na export.

1 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 7,56
  • Průměrná čtenost 274x
Poslankyně Poslanecké sněmovny PČR. Předsedkyně Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu.
Členka Podvýboru pro myslivost, rybářství, včelařství, zahrádkářství a chovatelství, Podvýboru pro potravinářství, veterinární činnost a živočišnou výrobu a Podvýboru pro vodní hospodářství.

Seznam rubrik